Vacuümglas

Vacuümglas in de laatste innovatie op het gebied van isolatie van glas. Dit type glas neemt enorm toe in populariteit door de hoge isolatiewaarde van 0,4. Daarbij kan dit glas in bestaande kozijnen worden geplaatst door een dikte van slecht 6,3mm. Je hoeft dus niet gelijk je kozijnen ook vernieuwen. Dat kan weer schelen in de kosten. Vacuümglas van Bengglas heeft daarnaast een geluidsreductie van 36 decibel. Dit glas is officieel veiligheidsglas, het mag daardoor tot de grond beglaasd worden.

Bent u niet zeker of vacuümglas voor uw woning de beste oplossing is? Het is begrijpelijk dat u eerst wat extra informatie wil krijgen. Het gaat immers om een nieuwe technologie. In een vrijblijvend adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en proberen we uw vragen zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Op die manier weet u precies of vacuümglas de beste keuze voor uw woning is. Neem contact op via 055-3032110 of stuur een e-mail naar info@windoo.nl. Maak een afspraak en we komen zo snel mogelijk langs voor een vrijblijvend gesprek.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is innovatief isolatieglas dat een hoge isolatiewaarde biedt. Het bestaat uit twee componenten van elk minimaal 3mm. Een van de twee componenten is bewerkt met een isolerende coating van zeer hoge kwaliteit. Tussen deze twee glasbladen is een vacuüm van 0,1mm. Uiteindelijk is uw glas dus nog geen centimeter dik. Doordat het erg dun is kan het zijn dat het glas in uw bestaande kozijnen past. Er zijn verschillende opties met diktes van het glas. Vraag ons hier gerust naar.

De U-waarde van vacuümglas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met de
warmtedoorgangscoëfficiënt (U). De U-waarde is de hoeveelheid warmte die verloren gaat door het glas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. 

Soort glas

Enkel glas

Standaard dubbelglas

Vacuümglas

Isolatiewaarde glas (U-waarde)

5,8

2,8

0,4

Voordelen van vacuümglas

Vacuümglas is aan een opmars bezig in Nederland. Steeds meer huishoudens kiezen voor dit innovatieve glas. Dat komt door de voordelen dat vacuümglas biedt. Naast de goede isolatiewaarde, levert het u namelijk ook nog andere grote voordelen op:

 • Weinig warmteverlies
 • Besparing op energiekosten
 • Demping geluiden van buiten
 • Veel verschillende opties als zonwerend of anti-vuilaanhechting
 • Het glas is gehard
 • Verlening subsidies

Een bijkomend groot voordeel is dat het standaard gehard vacuümglas is. Dat heeft de volgende voordelen:

 • Er kan geen thermische breuk ontstaan.
 • Het is officieel veiligheidsglas, daardoor mag het tot op de grond beglaasd worden.
 • Het is sterker dan ongehard glas dat even dik is.

Extra opties mogelijk

We benoemden in het rijtje hierboven al de opties. Wij werken met Bengglas vacuümglas. We kunnen de volgende opties bieden voor uw vacuümglas:

 • Extra helder
 • Zonwerend
 • (on)zichtbaar ventiel
 • Vormruiten
 • Anti-vuilaanhechting coating

Besparen met vacuümglas

Hoeveel kunt u besparen met vacuümglas? Ontvang een gratis terugverdienberekening

De Windoo aanpak:

Adviesgesprek.png

Gratis adviesgesprek

Wensen.png

Wensen in kaart brengen

Offerte-uitbrengen.png

Terugverdienberekening & offerte

Contact.png

Vragen?

Inmeten.png

Inmeten door Isolatiespecialist

Inplannen.png

Isolatieglas bestellen

Plaatsen-glas.png

Isolatieglas plaatsen

Nalopen.png

Controleren

FAacturatie.png

Facturatie

Hoeveel kost vacuümglas?

De kosten van nieuw vacuümglas is afhankelijk van een aantal factoren. De grootste factor is de grootte en de hoeveelheid ramen in uw woning. Dit type isolatieglas vraagt om een flinke investering. Omdat u niet dagelijks een dusdanig grote investering doet berekent u bij Windoo gemakkelijk wat de terugverdientijd is. U kunt ook direct een terugverdienberekening aanvragen.

Vacuümglas laten plaatsen door Windoo

Bij Windoo doen wij meer dan alleen het leveren en plaatsen van nieuwe kozijnen of glas. Wij ontzorgen u volledig gedurende het gehele proces. We bieden onze services aan waar nodig. Van het adviesgesprek tot de plaatsing van het vacuümglas, we zijn er voor u. We zijn specialisten in het plaatsen van isolatieglas en gebruiken voor de opmeting en de montage alleen de beste materialen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld speciale kit, zodat uw isolatieglas perfect aansluit op het kozijn voor de optimale isolatie.

Neem contact op met Windoo

Heeft u nog vragen of advies nodig? Twijfel geen moment en neem contact met ons op. Onze specialisten proberen uw vragen zo duidelijk mogelijk te beantwoorden, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Vrijblijvend advies

Wat is uw rendement op isolatieglas? We komen graag bij u langs voor vrijblijvend advies. Laat uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugverdienberekening
Type woning
reCAPTCHA

Windoo Glasisolatie