Hoeveel kunt u besparen met Triple Glas? Ontvang een gratis terugverdienberekening

Triple glas

Verduurzaam uw woning met triple glas: het allerbeste isolatieglas

Triple glas is hr++ isolatieglas. Zoals de naam al doet vermoeden is triple glas driedubbel glas. Het dikke isolatieglas bestaat uit maar liefst 3 glasplaten. De buitenste 2 glasplaten zijn voorzien van een isolerende coating. De tussenruimtes zijn voorzien van edelgas. Triple glas heeft een nog betere isolatiewaarde dan hr++ isolatieglas waardoor je met triple glas nog meer kan besparen. Triple glas heeft een U-waarde van 0,5 tot 0,9 W/m2K.

Benieuwd hoeveel u kan besparen met triple glas? Neem contact op met de isolatiespecialisten van Windoo. Wij komen graag bij u langs en maken samen met u een vrijblijvende terugverdienberekening voor het plaatsen van triple glas.

Wat is triple glas?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat triple glas uit drie glasplaten. De dikte van het isolatieglas varieert tussen de 28 en 40 millimeter. Hoe dikker het triple glas, hoe beter de isolatie. Welke dikte triple glas geplaatst wordt is bij een bestaand kozijn afhankelijk van wat er in het kozijn past. 

In de tussenruimte van de drie glasplaten zit edelglas, dit zorgt voor de lage U-waarde ofwel hoge isolatiewaarde. Daarnaast zijn de twee buitenste glasplaten voorzien van een isolerende coating. Triple glas heeft de laagste U-waarde en is hiermee het beste isolatieglas. Hier staat tegenover dat dit triple glas ook de grootste investering is. Wilt u het isolatieglas in een kortere periode terugverdienen? Dan is HR ++ glas ook een goede optie.

Vraag een gratis terugverdienberekening aan bij de isolatiespecialisten van Windoo. Zo vindt u het perfecte isolatieglas voor uw woning. Windoo zorgt vervolgens voor het vakkundig plaatsen van het door u gekozen isolatieglas. Nadat het isolatieglas geplaatst is komen wij nog eens bij u langs om te kijken of alles naar wens is.

Triple glas in bestaande kozijnen plaatsen

Bij ons is het natuurlijk ook mogelijk om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen, mits het kozijn hiervoor geschikt is. Omdat triple glas door de drie lagen glas relatief dik en zwaar is, is dit isolatieglas niet voor ieder bestaand kozijn geschikt.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden voor het plaatsen van triple glas in uw bestaande kozijnen te bekijken. Hoewel het natuurlijk goedkoper en eenvoudiger is om het isolatieglas in een bestaand kozijn te plaatsen, is het plaatsen van een nieuw kozijn met triple glas ook zeker geen grote verbouwing. Triple glas plaatsen we binnen één dag.

Mocht u graag isolatieglas in uw bestaande kozijnen willen en blijkt triple glas te zwaar, is HR++ een goed alternatief. Dit type isolatieglas kan bijna altijd in het bestaande kozijn geplaatst worden. De U-waarde van HR++ glas is wat hoger dan de U-waarde van triple glas. Dit betekent dat het glas een lagere isolatiewaarde heeft.

Wij komen graag bij u langs om de beste optie voor uw kozijnen te bekijken. 

Besparen met triple glas

Met triple glas haalt u het beste isolatieglas in huis. Hiermee kan u dus ook flink besparen op uw energiekosten. Met de gasprijzen die alsmaar hoger worden, wordt investeren in isolatieglas steeds interessanter. Benieuwd hoeveel u precies kan besparen met triple glas? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Soort isolatieglas 

triple glas (0,5 – 0,9) in nieuw kozijn*

triple glas (0,5 – 0,9) in bestaand kozijn*

HR++ glas (1,0 – 1,2)

HR+ (1,3 – 1,6)

HR (1,7 – 2,0)

Voorzetraam met coating (1,8)

Dubbel glas (2,7)

 

Gasbesparing*

30 m3

25 m3

23 m3

21 m3

16 m3

16 m3

13 m3

* besparing per m2 raam

Voordelen triple glas:

Besparen met Triple glas

Hoeveel kan u besparen met Triple glas in uw woning? Ontvang een gratis terugverdienberekening

De Windoo aanpak:

Adviesgesprek.png

Gratis adviesgesprek

Wensen.png

Wensen in kaart brengen

Offerte-uitbrengen.png

Terugverdienberekening & offerte

Contact.png

Vragen?

Inmeten.png

Inmeten door Isolatiespecialist

Inplannen.png

Triple Glas bestellen

Plaatsen-glas.png

Triple glas plaatsen

Nalopen.png

Controleren

FAacturatie.png

Facturatie

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Triple glas heeft de laagste U-waarde (0,6 – 0,7) en is hiermee het beste isolatieglas. 

Veel gestelde vragen

Triple glas is verkrijgbaar in verschillende diktes. De verschillende dikten hebben weer verschillende U-waarde wat de mate van isolatie bepaald. Hoe dikker het isolatieglas is, hoe lager de U-waarde en dus hoe beter het glas isoleert. Triple glas is in de volgende dikte verkrijgbaar: 28, 323, 36 en 40 mm dik. 

De u-waarde van isolatieglas geeft aan hoeveel warmte er wordt door gegeven tussen de verschillende lagen van het glas. Hoe lager de u-waarde des te beter het glas isoleert. De u-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit dat per tijd, per m2 en per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten. Triple glas heeft de laagste u-waarde en is daarom het beste isolatieglas. Triple glas heeft een U-waarde tussen de 0,5 tot 0,9 W/m2K.

De totale kosten van triple glas zijn van verschillende factoren afhankelijk. Hoe groot zijn de ramen? Hoe dik moet het glas zijn? Wordt het triple glas in bestaande of nieuwe kozijnen geplaatst? Het antwoord op deze vragen is van invloed op de prijs van het triple glas. Wij kunnen u wel informatie geven over de gemiddelde prijs voor het plaatsen van triple glas in uw tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kap of vrijstaand huis.

Financier uw isolatieglas met subsidie

Het voordeel van het plaatsen van isolatieglas is dat u éénmalig een subsidie ontvangt. Daarnaast bespaart u jaarlijks energiekosten, deze lopen voor een vrijstaand huis in vergelijking met dubbel glas op tot wel €380,00 per jaar.

Wij denken graag met u mee, zodat u het meest rendabele isolatieglas voor uw woning in huis haalt. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek helpen wij u uw wensen in kaart te brengen en het beste isolatieglas voor uw huis uit te kiezen. Wanneer u kiest voor nieuw duurzaam glas, bestellen wij deze voor u. We plannen vervolgens een datum in om het glas bij u te komen plaatsen. Hierna komen wij altijd nog eens langs om te checken of alles naar wens is. Wij zijn pas tevreden met het resultaat als u dat ook bent

Zoals eerder benoemd haalt u met triple glas het beste isolatieglas in huis. Hiermee kan u dus ook flink besparen op uw energiekosten. Maar hoeveel kan u nu besparen? 

Door de zeer lage U-waarde van triple glas gaat er maar weinig warmte verloren. Hierdoor bespaart u tot wel 30 m3 gas per vierkante meter raam. De precieze U-waarde en dus ook de hoeveelheid gas dat bespaard wordt, is afhankelijk van het type kozijn en de dikte van het triple glas. In principe geldt hoe dikker het triple glas, hoe lager de U-waarde én dus hoe meer u bespaart. 

Besparen met een bestaand kozijn

De U-waarde van het glas geeft aan hoeveel warmte er per tijd, per m2 en per graad wordt doorgelaten. Bij een bestaand kozijn is het meestal niet mogelijk om de dikste variant van het triple glas te plaatsen. Hierdoor ligt de gasbesparing bij een bestaand kozijn met triple glas iets lager, u bespaart dan rond de 25m3 gas per vierkante meter raam.

Dubbel zoveel besparen met Triple glas

 Triple glas heeft door haar lage U-waarde (gemiddeld 0,6) een zeer hoge isolatie waarde. Ter vergelijking, de U-waarde van standaard dubbel glas ligt rond de 2,7, hiermee bespaart u 13m3 gas per vierkante meter raam. Bij het plaatsen van triple glas in een nieuw kozijn bespaart u 30m3 gas per vierkante meter raam, meer dan een keer zoveel dus.

Met triple glas bespaart u dubbel zoveel dan met dubbel glas. 

In het geval van een hoekwoning bespaart u met het plaatsen van triple glas in een nieuw kozijn (in vergelijking met dubbel glas) tot wel 320,00 per jaar aan energiekosten. Wanneer u op dit moment nog enkel glas heeft en ervoor kiest om triple glas in een nieuw kozijn te laten plaatsen bespaart u tot wel € 600,00 per jaar in het geval van een hoekwoning. Bij een vrijstaand huis bespaart u (in vergelijking met enkel glas) tot € 700,00 per jaar en in vergelijking met dubbel glas tot € 380 per jaar.

Benieuwd hoeveel u precies kunt besparen met triple glas? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vragen over Triple Glas?

Wilt u meer weten over Triple glas in uw woning of bedrijfspand? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, via het contactformulier of telefonisch. 

Wij adviseren u graag!