Soorten isolatieglas

Nieuw glas aanschaffen, dat doet u niet ieder jaar. Het is best lastig om daar de juiste keuze in te maken. Welke soorten isolatieglas zijn er? Welke zijn geschikt voor u? Hoe zit dat met ventilatie en kan isolatieglas ook een oplossing zijn voor bijvoorbeeld geluidsoverlast?

Gelukkig weten wij (bijna) alles over soorten isolatieglas. En dat vertellen wij u graag, op een zo helder mogelijke manier.

Welke typen isolerend glas zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie soorten isolatieglas: het standaard isolatieglas (het zogenaamde dubbel glas), HR-glas en triple glas. Het verschil zit in de isolatiewaarde. Hoe werkt dat precies? Dat leggen we je graag uit! 

Dubbel glas is het meest standaard isolatieglas. Dubbel glas is (met uitzondering van enkel glas natuurlijk) de meest eenvoudige vorm van isolatieglas. Twee bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de twee bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De droge lucht die er tussen zit (de spouw), zorgt voor een isolerende werking. Het houdt de kou buiten en de warmte binnen. 

Lees meer over dubbel glas. 

HR staat voor Hoog Rendement. Dit betekent dat HR glas beter isoleert dan het standaard isolatieglas. Een HR ruit bestaat ook uit twee bladen van glas, waarvan één een coating heeft aan de binnenkant. Alleen zit daartussen edelgas in plaats van lucht. Dit gas zorgt (samen met de coating) voor een nog betere isolatie dan alleen lucht. HR glas is er in drie verschillende isolatiewaarden: HR, HR + en HR ++. Hoe meer plusjes, des te hoger is de isolatiewaarde van het glas. 

Bij Triple glas bestaat het glas uit niet twee, maar drie bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De binnenkant van de twee buitenste ruiten hebben een isolerende coating. Daartussen zitten twee spouwruimtes gevuld met edelgas . Dit is het glas met de hoogst mogelijke isolatiewaarde.

Lees meer over Triple glas 

Welke soort isolatieglas kiest u?

De meest logische keuze lijkt misschien het soort isolatieglas met de hoogste isolatiewaarde, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe breder en zwaarder het raam ook is. Dit is alleen niet altijd toe te passen in ieder huis. Bovendien varieert glas in prijs. Het kan daardoor rendabeler zijn om te kiezen voor HR glas of dubbel glas, omdat de investering hiervan lager is. Het is dus erg afhankelijk van het type huis dat u heeft. 

En dat is de reden dat we graag kijkje bij u thuis komen nemen en luisteren naar uw wensen. Zo bekijken we voor u welk soort isolatieglas voor u het meest rendabel is. Zo maakt u met onze hulp de juiste keuze in het soort isolatieglas. 

Besparen met Isolatieglas

Hoeveel kan u besparen met isolatieglas? Ontvang een gratis terugverdienberekening

De Windoo aanpak:

Adviesgesprek.png

Gratis adviesgesprek

Wensen.png

Wensen in kaart brengen

Offerte-uitbrengen.png

Terugverdienberekening & offerte

Contact.png

Vragen?

Inmeten.png

Inmeten door Isolatiespecialist

Inplannen.png

Triple Glas bestellen

Plaatsen-glas.png

Triple glas plaatsen

Nalopen.png

Controleren

FAacturatie.png

Facturatie

Sluit Menu