Verschillende soorten isolatieglas

Nieuw glas aanschaffen, dat doet u niet ieder jaar. Het is best lastig om daar de juiste keuze in te maken. Welke soorten isolatieglas zijn er? Welke zijn geschikt voor u? Hoe zit dat met ventilatie en kan isolatieglas ook een oplossing zijn voor bijvoorbeeld geluidsoverlast?

Gelukkig weten wij hier (bijna) alles over. En dat vertellen wij u graag, op een zo helder mogelijke manier.

Welke typen isolerend glas zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie soorten isolerend glas: het standaard isolatieglas (het zogenaamde dubbel glas), HR-glas en triple glas. Het verschil zit hem in de isolatiewaarde. Hoe werkt dat precies?

Dit type is (met uitzondering van enkel glas natuurlijk) de meest eenvoudige vorm van isolatieglas. Twee bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de twee bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De droge lucht die er tussen zit (de spouw), zorgt voor een isolerende werking. Het houdt de kou buiten en de warmte binnen.

HR staat voor Hoog Rendement. Dit betekent dat HR glas beter isoleert dan het standaard isolatieglas. Een HR ruit bestaat ook uit twee bladen van glas, waarvan één een coating heeft aan de binnenkant. Alleen zit daartussen edelgas in plaats van lucht. Dit gas zorgt (samen met de coating) voor een nog betere isolatie dan alleen lucht. HR glas is er in drie verschillende isolatiewaarden: HR, HR + en HR ++. Hoe meer plusjes, des te hoger is de isolatiewaarde van het glas. 

Bij Triple glas bestaat het glas uit niet twee, maar drie bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De binnenkant van de twee buitenste ruiten hebben een isolerende coating. Daartussen zitten twee spouwruimtes gevuld met edelgas . Dit is het glas met de hoogst mogelijke isolatiewaarde.

Welke kiest u?

Om zo comfortabel mogelijk te wonen, lijkt het natuurlijk het meest logisch om te kiezen voor de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Maar hoe hoger de waarde, hoe breder en zwaarder het raam is. Dit is alleen niet altijd toe te passen in elk huis. Bovendien varieert glas in prijs. Vandaar dat we graag bij u thuis een kijkje komen nemen en luisteren naar uw wensen. Zo maakt u met onze hulp de juiste keuze.

Sluit Menu