Soorten isolatieglas

Welke soorten isolatieglas zijn er? Wat is isolatieglas eigenlijk? En vooral wat zijn de verschillen tussen standaard isolatieglas en HR-glas?
Nieuw glas aanschaffen, dat doet u niet ieder jaar. Het is best lastig om daar de juiste keuze in te maken. Want welk soort isolatieglas is het beste voor uw woning? En hoe zit dat eigenlijk met ventilatie en kan isolatieglas ook een oplossing zijn voor bijvoorbeeld geluidsoverlast?

Gelukkig weten wij (bijna) alles over soorten isolatieglas. En dat vertellen wij u graag, op een zo helder mogelijke manier. 

Welke soorten isolerend glas zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie soorten isolatieglas: het standaard isolatieglas (het zogenaamde dubbel glas), HR-glas en triple glas. Het verschil zit in de isolatiewaarde. Hoe dat precies werkt? Dat leggen we je graag uit! 

Dubbel glas is het meest standaard isolatieglas. Dubbel glas is (met uitzondering van enkel glas natuurlijk) de meest eenvoudige vorm van isolatieglas. Dit soort isolatieglas betreft twee bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de twee bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De droge lucht die er tussen zit (de spouw), zorgt voor een isolerende werking. Dit soort isolatieglas houdt de kou buiten en de warmte binnen. Dubbelglas kan bijna altijd in de bestaande kozijnen worden geplaatst. 

Lees meer over dubbel glas. 

HR staat voor Hoog Rendement. Dit betekent dat HR glas beter isoleert dan het standaard isolatieglas. Een HR ruit bestaat ook uit twee bladen van glas, waarvan één een coating heeft aan de binnenkant. Alleen zit daartussen edelgas in plaats van lucht. Dit gas zorgt (samen met de coating) voor een nog betere isolatie dan alleen lucht. HR glas is er in drie verschillende isolatiewaarden: HR, HR + en HR ++. Hoe meer plusjes, des te hoger is de isolatiewaarde van het glas. 

HR glas is binnen afzienbare tijd door onze vakkundige monteurs geplaatst.

Bij Triple glas bestaat het glas uit niet twee, maar drie bladen van glas in een kokervormig profiel, dat de bladen op gelijke afstand van elkaar houdt. De binnenkant van de twee buitenste ruiten hebben een isolerende coating. Daartussen zitten twee spouwruimtes gevuld met edelgas. Dit soort isolatieglas heeft de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Dit topglas verdient uiteraard topmontage. Onze monteurs gebruiken bij het plaatsen daarom beglazingskit, celband en glaslatten van topmerken!

Lees meer over Triple glas

Welke soort isolatieglas kiest u?

De meest logische keuze lijkt misschien het soort isolatieglas met de hoogste isolatiewaarde, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe breder en zwaarder het raam ook is. Dit is alleen niet altijd toe te passen in ieder huis. Bovendien variëren de soorten isolatieglas in prijs. Het kan daardoor rendabeler zijn om te kiezen voor HR glas of dubbel glas, omdat de investering hiervan lager is. Welk soort isolatieglas geschikt is voor u, is dus erg afhankelijk van het type huis dat u heeft. En dat is de reden dat we graag kijkje bij u thuis komen nemen en luisteren naar uw wensen. Zo bekijken we voor u welk soort isolatieglas voor u het meest rendabel is. Op deze manier maakt u met onze hulp de juiste keuze in het soort isolatieglas. Bent u benieuwd welk soort isolatieglas het meest rendabel is voor uw huis? Laat u adviseren door één van onze medewerkers!

Isolatieglas plaatsen

Voordat wij bij u isolatieglas komen plaatsen, komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over de verschillende mogelijkheden en soorten isolatieglas. Nadat we samen uw wensen hebben doorgenomen en wij u woning hebben bekeken, adviseren wij u over het beste soort isolatieglas passend bij uw woning.

Vakkundig isolatieglas laten plaatsen

Wanneer u tevreden bent over ons advies, de offerte en transparantie terugverdienberekening, zullen onze vakkundige monteurs het isolatieglas bij u plaatsen. Voor optimale isolatie moet het glas uiteraard volledig lucht- en waterdicht geplaatst worden. Bij de montage van het isolatieglas gebruiken onze specialisten daarom beglazingskit, glaslatten en celband van topmerken. Daarnaast kiezen wij waar mogelijk voor duurzame materialen. De monteurs van Windoo Apeldoorn zijn gecertificeerd, goed opgeleid en hebben verstand van hun vak. Onze monteurs hebben uw nieuwe isolatieglas dan ook binnen afzienbare tijd vakkundig geplaatst. Wij laten uw huis uiteraard altijd weer netjes achter.

Kunststof,- en houten kozijnen plaatsen

De verschillende soorten isolatieglas kunnen bijna altijd in bestaande kozijnen geplaatst worden. Echter, wanneer u verwacht dat uw kozijnen binnenkort aan vervanging toe zijn, kunt u dit beter gelijktijdig laten doen. Bij Windoo isolatieglas Apeldoorn kunt u terecht voor kunststof- en houten kozijnen. Onze monteurs verwijderen de oude kozijnen en zorgen ervoor dat de nieuwe kozijnen vakkundig geplaatst worden.

Veel gestelde vragen over (soorten) isolatieglas

Er zijn veel verschillende soorten isolatieglas. We begrijpen best dat dit de keuze voor isolatieglas wat lastig maakt. Onze isolatiespecialisten geven antwoord op de meest gestelde vragen. En mocht je verder nog vragen hebben? Wij adviseren u graag! 

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt isolatieglas voor een hogere isolatie van het raam. Isolatieglas bestaat, afhankelijk van het soort isolatieglas, uit twee of drie lagen glas. Tussen de lagen glas bevindt zich een isolerende ruimte. Deze isolerende ruimte wordt opgevuld met droge lucht of edelgas. Hierdoor kan de warmte niet door de beglazing ontsnappen. Hierdoor verhoog je het wooncomfort en kan je flink besparen op je energierekening.

Er zijn verschillende soorten isolatieglas. Deze soorten isolatieglas verschillen in isolatiewaarde, breedte, gewicht en prijs. De soorten isolatieglas betreffen dubbelglas (standaard isolatieglas), HR glas en Triple glas.
Het triple isolatieglas heeft de hoogst mogelijke isolatiewaarde, maar is ook breder en zwaarder dan de andere twee soorten isolatieglas. Het dubbel glas is de meest eenvoudige vorm van isolatieglas en kan bijna altijd in bestaande kozijnen worden geplaatst. HR glas isoleert beter dan dubbel glas en is verkrijgbaar in drie verschillende isolatiewaarden: HR, HR+ en HR++, waarbij HR++ de hoogste isolatiewaarde heeft.

Het soort isolatieglas met de hoogste isolatiewaarde is het Triple isolatieglas. Dit wil echter niet zeggen dat dit altijd de beste keuze is voor uw huis. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe breder en zwaarder het glas is. Daarom is dit soort isolatieglas niet voor ieder type huis geschikt. Daarnaast is de investering van HR glas of dubbel glas lager.
Onze isolatiespecialisten komen graag bij u langs om te kijken welk soort isolatieglas het beste bij uw woning past.

Ontvang een gratis terugverdienberekening.

De prijs van het isolatieglas is van verschillende factoren afhankelijk. Zo hangen de kosten uiteraard af van de grootte van de ramen en het aantal ramen in het huis. Daarnaast verschillen de soorten isolatieglas in prijs. Triple glas heeft de hoogst mogelijk isolatiewaarde, maar vraagt ook de hoogste investering. Het voordeel van investeren in isolatieglas is dat u zult besparen op de energiekosten. Wilt u weten hoeveel het isolatieglas voor uw huis zal kosten? En wat de terugverdientijd voor u is? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis terugverdienberekening aan. 

Ja, u kunt subsidie krijgen voor een energiebesparende maatregel als isolatieglas in uw woning. De aanvraag voor een subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Lees meer over de voordelen van glasisolatie en de subsidie.

De glasisolatiewaarde van isolatieglas wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde van het glas verschilt per soort isolatieglas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Triple glas in een nieuw kozijn heeft met een U-waarde van 0,5 tot 0,9 de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Voor dubbel glas is deze isolatiewaarde 2,7. Ter vergelijking, enkel glas heeft een U-waarde van 5,8.

Benieuwd welk soort isolatieglas geschikt is voor uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons. 

Besparen met Isolatieglas

Hoeveel kan u besparen met isolatieglas? Ontvang een gratis terugverdienberekening

De Windoo aanpak:

Adviesgesprek.png

Gratis adviesgesprek

Wensen.png

Wensen in kaart brengen

Offerte-uitbrengen.png

Terugverdienberekening & offerte

Contact.png

Vragen?

Inmeten.png

Inmeten door Isolatiespecialist

Inplannen.png

Isolatieglas bestellen

Plaatsen-glas.png

Isolatieglas plaatsen

Nalopen.png

Controleren

FAacturatie.png

Facturatie