Zonwerend glas

Veel lichtinval in huis of op kantoor: het klinkt altijd onwijs aantrekkelijk en dat is het ook. Helaas zit er wel een groot nadeel aan het hebben van grote raampartijen: warmte. Op warme zomerdagen trekt de zon al snel het huis of kantoor in waardoor het rond het middaguur snikheet kan worden. Zonwerend glas is een uitstekende oplossing. Een bijkomend voordeel hiervan is dat dit in de winter ook het verlies van warmte in de ruimte tegenhoudt.

Zonwerend glas laten zetten?

Het hebben van veel lichtinval is fijn op elke plek. Of u nou een huis hebt met een grote serre, een kantoorruimte of een volledig pand. Wij mensen hebben baat bij (zon)licht en ervaren dit dus ook als zeer prettig. Het is daarom zonde om het licht buiten de deur te houden wanneer u de bijbehorende warmte zat bent. Zonwerend glas is de perfecte oplossing om het meeste voordeel uit uw ruimte te halen.

Wat zijn de voordelen van zonwerend glas?

Zonwerend glas zorgt ervoor dat de warmte voor een groot deel buiten blijft daar waar het licht nog wel naar binnen komt. De lichte coating die dit mogelijk maakt is vrijwel onzichtbaar en houdt het daglicht zelf niet tegen. Dit wordt enkel iets gedempt. Op deze manier zorgt zonwerend glas ervoor dat de airco minder snel aan hoeft en u toch nog kunt genieten van het zonnetje van buiten. Ook in de winter haalt u voordeel uit dit type glas: het houdt warmte binnen waardoor de verwarming minder snel aan hoeft en u dus meer bespaart op uw energieverbruik.

Hoe werkt warmtewerend glas?

Zonwerend glas ziet er op het eerste oog niet anders uit dan normaal glas. Zodra u goed kijkt ziet u een laag coating, bestaande uit metaaloxide, zitten. Dit is een laag fijne ijzerdeeltjes (FE2O3), wat er voor zorgt dat zon gereflecteerd wordt en dus niet met de volle warmte de ruimte binnendringt. Hierdoor is het glas ietwat minder doorzichtig, maar daglicht komt nog steeds goed naar binnen. U krijgt het alleen minder snel warm.

Er zijn verschillende soorten metaal en diktes waarop de laagjes coating aangebracht kunnen worden op het glas. Dit verschil zorgt voor de mate van de transparantie in het glas. In een adviesgesprek kijken we naar de mate transparantie die van toepassing is bij de desbetreffende ruimte.

Wat kost zonwerend glas?

De kosten voor dubbel glas zijn afhankelijk van welk soort dubbel glas u kiest. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas hoe meer er te besparen valt op uw energierekening, maar de investering hiervan is ook hoger.

Bij Windoo maken wij altijd een terugverdienberekening voor u klaar zodat de investering in isolatie in relatief korte tijd rendabel is.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Onze locaties

Wij zijn met Windoo Glasinstallatie en Kozijnen zowel gevestigd in Apeldoorn als in Sneek. Kom gerust langs in een van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek of meer informatie over ons aanbod in zonwerend glas.