Extra isolatieglas mogelijkheden

Goed geïsoleerd glas zorgt ervoor dat uw huis warm en comfortabel aanvoelt. De kou buiten en de warmte binnen, dat is de bedoeling. Maar u kunt meer met uw glas! Daarin zijn verschillende mogelijkheden.

 

Zonwerend glas

Glas op zonnige plekken in uw huis kunnen er ook voor zorgen dat het binnen te warm wordt. Om dit te voorkomen, kunt u ook kiezen voor zonwerende ramen. Door een speciale coating houdt u uw huis koeler, zodat extra zonwering niet altijd nodig is.

Decoratief glas

Glas kan ook een decoratieve functie hebben. Er zijn allerlei motieven: de mogelijkheden zijn breed en vrijwel eindeloos! Wij vertellen u daar graag meer over.

Veiligheidsglas

Soms zit glas op een plek met een hoger risico op breken. Bijvoorbeeld ergens waar veel wordt gespeeld of gesport. Om risico’s op persoonlijke ongelukken te beperken, Zijn er twee varianten: gelaagd of gehard glas of een combinatie van de twee.

Gelaagd glas

Dit bestaat uit twee glasbladen met een folie ertussen. Breekt het glas, dan blijft het glas aan het folie plakken en valt het niet uiteen in gevaarlijke grote scherven.

Gehard glas

Dit glas is zo bewerkt, dat de kans op breken een heel stuk kleiner is. Mocht het glas onverhoopt toch breken, dan valt het uiteen in duizenden onscherpe stukjes.

Zelfreinigend glas

Zit het glas op een plek waar zelfs de glazenwasser moeilijk bij kan? Dan kan zelfreinigend glas een hele handige keuze zijn. Een speciale coating zorgt ervoor dat vuil door UV-straling wordt afgebroken en door het regenwater wordt afgevoerd.

Geluidwerend glas

Woont u aan een drukke straat? Dan kunt u ook kiezen voor glas met een geluidwerende functie. Daarmee zit u binnen niet alleen warmer en comfortabeler, maar ook een stuk rustiger.

Glas met geïntegreerde zonwering

Voor glas op de zonzijde van uw huis kunt u ook kiezen voor geïntegreerde zonwering. Deze is aangebracht tussen de twee bladen van glas. Het voordeel is dat de zonwering geen extra ruimte inneemt en niet vuil wordt.