Isolatieglas

Wilt u minder kou door uw ramen? Vervang dan enkel glas door isolatieglas. U schaft natuurlijk niet ieder jaar nieuw glas aan voor uw ramen. Het kan dan ook best lastig zijn om
daar de juiste keuze in te maken. Welk soort isolatieglas past het beste bij uw
woning? En kan het nieuwe glas bijvoorbeeld ook helpen tegen geluidsoverlast? 

We vertellen u graag meer over isolatieglas, zodat u de juiste keuze maakt. Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? U kunt ons altijd bellen of een e-mail sturen. We komen bij u langs om écht passend advies te geven. Geheel vrijblijvend, natuurlijk. 

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas zorgt voor een betere isolatie van het raam. Isolatieglas bestaat, afhankelijk van het soort isolatieglas, uit twee of drie lagen glas. Tussen de lagen glas bevindt zich een isolerende ruimte die wordt opgevuld met droge lucht of edelgas. Hierdoor kan de warmte niet door de beglazing ontsnappen. Dit betekent dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. U hoeft dus minder te stoken om het lekker warm te hebben binnen. Zo verhoogt u het wooncomfort en bespaart u tegelijkertijd flink op uw energierekening.

Welke soorten isolatieglas zijn er?

In hoofdlijnen zijn er drie soorten isolatieglas: standaard isolatieglas (het zogenaamde dubbelglas), HR-glas en triple glas. Deze soorten isolatieglas verschillen in isolatiewaarde, breedte, gewicht en prijs. Klik hieronder op een van de soorten om meer te lezen over het type isolatieglas.

De U-waarde van isolatieglas

De glasisolatiewaarde van isolatieglas wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde van het glas verschilt per soort isolatieglas. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Triple glas in een nieuw kozijn heeft met een U-waarde van 0,5 tot 0,9 de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Voor dubbelglas is deze isolatiewaarde 2,7. Ter vergelijking: enkel glas heeft een U-waarde van 5,8.

Besparen met isolatieglas

Hoeveel kunt u besparen met isolatieglas? Ontvang een gratis terugverdienberekening

De Windoo aanpak:

Adviesgesprek.png

Gratis adviesgesprek

Wensen.png

Wensen in kaart brengen

Offerte-uitbrengen.png

Terugverdienberekening & offerte

Contact.png

Vragen?

Inmeten.png

Inmeten door Isolatiespecialist

Inplannen.png

Isolatieglas bestellen

Plaatsen-glas.png

Isolatieglas plaatsen

Nalopen.png

Controleren

FAacturatie.png

Facturatie

Hoeveel kost isolatieglas?

De prijs van het isolatieglas is van verschillende dingen afhankelijk. Zo hangen de kosten onder andere af van de grootte van de ramen en het aantal ramen in huis. Daarnaast verschillen de drie soorten isolatieglas in prijs. Triple glas heeft de hoogst mogelijk isolatiewaarde, maar vraagt ook de hoogste investering. Het grootste voordeel van isolatieglas is dat u zult besparen op uw energiekosten. Het is belangrijk om te weten wat de terugverdientijd voor u is. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of vraag een gratis terugverdienberekening aan.

Wat is het beste isolatieglas?

Het is moeilijk om te zeggen welk isolatieglas het beste is. Het hangt namelijk af van uw woning en situatie welk glas het beste past.

  • Triple glas isoleert het beste, maar is tegelijkertijd ook breder en zwaarder dan dubbelglas en HR-glas. Hoe hoger de isolatiewaarde van het glas, hoe breder en zwaarder het glas namelijk is. Dit zware glas is helaas niet in ieder huis toe te passen. Ook kost triple glas aanzienlijk meer dan dubbel- of HR- glas.
  • Dubbelglas isoleert wellicht het minste van de drie, maar kan bijna altijd in bestaande kozijnen worden geplaatst. Hierdoor is de investering ook het kleinst bij dubbelglas.
  • HR-glas zit tussen triple glas en dubbelglas in, zowel qua isolatiewaarde als prijs. Bij HR-glas kunt u kiezen tussen drie verschillende isolatiewaarden: HR, HR+ en HR++, waarbij HR++ de beste isolatiewaarde heeft.

Er zijn dus veel factoren om rekening mee te houden. Daarom komen we graag bij u thuis langs. We bekijken welk soort isolatieglas voor u het meest rendabel is en luisteren naar uw wensen. Op deze manier maakt u met onze hulp de juiste keuze uit de soorten isolatieglas. Bent u benieuwd welk soort isolatieglas het meest rendabel is voor uw huis? Laat u adviseren door een van onze medewerkers.

Meer mogelijkheden met isolatieglas

Bij de keuze voor isolatieglas spelen meer factoren mee dan de isolatiewaarde en de prijs. U kunt namelijk ook extra mogelijkheden kiezen voor het glas. Zo kunt u bijvoorbeeld voor zonwerend glas kiezen om uw huis koeler te houden. Ook hebben we geluidswerend glas, waardoor het binnen niet alleen warmer, maar ook rustiger is. Bekijk via de onderstaande button alle extra mogelijkheden van isolatieglas.

Isolatieglas laten plaatsen

Voordat we het isolatieglas plaatsen, komen we graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek over de verschillende mogelijkheden en soorten isolatieglas. We bespreken uw wensen en bekijken uw woning, waarna we u adviseren over het beste soort isolatieglas voor uw situatie. Wanneer u tevreden bent over ons advies, de offerte en de transparante terugverdienberekening, plaatsen onze vakkundige monteurs het isolatieglas.

Voor optimale isolatie moet het glas uiteraard volledig lucht- en waterdicht geplaatst worden. Bij de montage van het isolatieglas gebruiken onze specialisten daarom enkel hoogwaardige beglazingskitten, glaslatten en celbanden. Daarnaast kiezen we zo veel mogelijk voor duurzame materialen. Alle monteurs van Windoo zijn gecertificeerd, goed opgeleid en hebben verstand van hun vak. We plaatsen uw nieuwe isolatieglas dan ook binnen afzienbare tijd en laten uw huis altijd weer netjes achter.

Subsidie op isolatieglas

Dit is hét moment om te investeren in isolatieglas: u krijgt dit jaar namelijk 30% subsidie voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatieglas in uw woning. De aanvraag voor een Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) doet u bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO). Lees meer over de voordelen van glasisolatie en de subsidie.

Kunststof en houten kozijnen

De verschillende soorten isolatieglas kunnen we bijna altijd in de bestaande kozijnen plaatsen. Wanneer u echter verwacht dat uw kozijnen binnenkort aan vervanging toe zijn, kunt u dit beter gelijktijdig laten doen. We plaatsen namelijk niet alleen isolatieglas, maar ook kunststof en houten kozijnen. Onze monteurs verwijderen de oude kozijnen en plaatsen vakkundig de nieuwe kozijnen. In één keer en zonder gedoe zijn uw ramen en kozijnen vervangen, wel zo fijn! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Vrijblijvend advies

Wat is uw rendement op isolatieglas? We komen graag bij u langs voor vrijblijvend advies. Laat uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terugverdienberekening
Type woning
reCAPTCHA

Windoo Glasisolatie