Hoeveel kunt u besparen met isolatie? Ontvang een gratis terugverdienberekening voor uw woning.

Houten kozijnen laten plaatsen

Het laten plaatsen van houten kozijnen brengt tal van voordelen met zich mee. Daarnaast draagt hout bij aan het karakter van uw huis en kunt u er, zelfs jaren na plaatsing, nog steeds uw eigen draai aan geven. Een andere kleur? Kan! Is het hout beschadigd en wil u het (laten) repareren? Kan! Houten kozijnen zijn in veel opzichten een goede investering.

Wat is het voordeel van houten kozijnen?

Houten kozijnen hebben tal van voordelen en we lichten er graag een aantal voor u uit:

  • Hout is isolerend en houd tocht, kou en geluid buiten;
  • Doordat hout isolerend is is het ook direct energiebesparend;
  • Hout heeft een lange levensduur;
  • Mocht uw houten kozijn beschadigd zijn door bijvoorbeeld (poging tot) inbraak is dit gemakkelijk te repareren;
  • Hout is makkelijk bewerkbaar en in alle kleuren te verven zoals u zelf wilt

Vakkundige montage

De aanschaf van nieuwe kozijnen is een behoorlijke investering en het is daarom belangrijk dat kozijnen goed gemonteerd worden. En dat is vakwerk. Windoo zorgt voor een vakkundige montage van uw nieuwe kozijnen. Het begint bij het verwijderen van de oude kozijnen en eindigt bij een nette  en goede afwerking.

Neem contact op

Contactformulier
reCAPTCHA

“Goed voor uw portemonnee, beter voor het milieu!”

Houten kozijnen:

“Niet kijken niet naar wat ons het meeste oplevert, maar kijken naar wat past bij de wensen én de mogelijkheden van de huiseigenaar”.

De voordelen van houten kozijnen laten plaatsen door Windoo

Bij Windoo regelen we alles voor u van A tot Z. We komen langs wanneer het u uitkomt voor een vrijblijvend adviesgesprek, brengen alle wensen in kaart en maken een terugverdienberekening. Daarna stellen we een offerte op. Als u akkoord gaat met deze offerte komt een van onze specialisten de kozijnen opmeten en worden ze besteld. Zodra deze binnen zijn plaatsen we ze voor u en eventueel kunnen we ze direct van isolatieglas voorzien. Onze specialist controleert vervolgens de kozijnen en pas zodra u tevreden bent overhandigen wij de factuur. Zo weet u zeker dat het goed zit!

Wij leveren alleen houten kozijnen die standaard voorzien zijn van het KOMO-keurmerk en het FSC-keurmerk.

Hoelang gaan houten kozijnen mee?

In principe kunnen houten kozijnen tot wel 75 jaar mee gaan. Echter is het wel belangrijk ze goed te onderhouden. Verf kan gaan afbladderen en daardoor kan er water bij het hout komen. Water op hout veroorzaakt houtrot. Het is dus verstandig uw houten kozijnen om de 7 jaar te schilderen om dit afbladderen te voorkomen en zo veel mogelijk water tegen te houden.

Heeft u toch houtrot aangetroffen? Neem contact op met ons en een van onze specialisten komt vrijblijvend langs om het houtrot te inspecteren. Er wordt dan onder andere gekeken naar de oorzaak van het houtrot. Zodra de oorzaak is vastgesteld kijken we naar hoe we het houtrot kunnen verhelpen. Uiteraard geven we u direct advies om houtrot in de toekomst te voorkomen. Als herstel mogelijk is, stellen we een offerte voor u op. Als er geen herstel meer mogelijk is van uw kozijnen, dan helpen we u graag verder om zo snel mogelijk nieuwe kozijnen te laten plaatsen.

Onderhoud

Naast de schilderbeurt die eens in de circa zeven jaar nodig is, is meer onderhoud nodig om de houten kozijnen zo goed en mooi mogelijk te houden. Door verschillende weersomstandigheden kan hout krimpen of uitzetten, ook uw houten kozijnen. Hierdoor kan er vuil tussen komen te zitten. Ga daarom eens per jaar met een doek met lauwwarm water en schoonmaakmiddel (zonder bijtende stoffen) langs alle houten kozijnen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het laten plaatsen van houten kozijnen hangt af een aantal factoren. Neem contact op voor een prijsopgave en terugverdienberekening.

Onze locaties

Wij zijn met Windoo Glasinstallatie en Kozijnen zowel gevestigd in Apeldoorn als in Sneek. Kom gerust langs in een van onze vestigingen voor een vrijblijvend adviesgesprek of meer informatie over ons aanbod houten kozijnen.